Witaj! Dziś jest niedziela, 20 października 2019

MENU GŁÓWNE

Statystyki Naszą witrynę przegląda teraz: 1 osoba W sumie odwiedziło nas:
3314336 osób

WSPÓLNE STANOWISKO UCZESTNIKÓW FORUM INŻYNIERSKIEGO 2011

Podczas obrad Forum Inżynierskiego DOIIB, którego obrady odbyły się 7 września 2011 r. w Polanicy, uczestnicy obrad wypracowali wspólne stanowisko w sprawie ujednolicenia interpretacji przepisów kpa, prawa budowlanego i innych przepisów związanych z  budownictwem. W dyskusji, która była podstawą przygotowania zwięzłego sprawozdania i wniosków z tych obrad, wzięli udział: Zastępca Głównego Inspektora Nadzoru Budowlanego,  Wojewódzki i Powiatowi Inspektorzy Nadzoru Budowlanego oraz dyrektorzy Wydziałów Architektoniczno-Budowlanych z Wrocławia i prawie wszystkich  powiatów Dolnego Śląska, a także przedstawiciele tych instytucji z Katowic i Zastępca Przewodniczącego Śląskiego Forum Budownictwa. Wśród aktywnych dyskutantów byli również: Przewodniczący Rad ośmiu Izb Okręgowych Inżynierów Budownictwa, Przewodniczący Krajowej Komisji Kwalifikacyjnej PIIB, Prawnicy z PIIB oraz DOIIB i liczni delegaci na Okręgowe Zjazdy DOIIB.
Jak co roku przedstawiamy obszerne sprawozdanie z ciekawej i pożytecznej dyskusji, które można traktować jako wspólne stanowisko uczestników obrad w sprawach interpretacji aktualnych przepisów budowlanych.
Zachęcamy do lektury tego dokumentu, który jest załączony do niniejszej informacji. Mamy nadzieję, że będzie on pomocny w rozwiązywaniu różnych problemów, z którym inżynierowie budownictwa i pracownicy urzędów muszą się zmagać na co dzień. Już dziś zapraszamy na kolejne jesienne Forum Inżynierskie w roku 2012, które odbędzie się we Wrocławiu i będzie okazją do podsumowania 10-letniej działalności DOIIB.

WYŚLIJ ZNAJOMEMU
STRONA GŁÓWNA